Γιατί ο Τραμπ 'τραβάει' τον συνομιλητή του όταν κάνει χειραψία


Πριν από λίγες μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ συνάντησε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, και του κρατούσε το χέρι για σχεδόν 20 δευτερόλεπτα. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της χειραψίας του είναι πως διαρκεί αρκετή ώρα και πως συνοδεύεται από ένα "τράβηγμα" του συνομιλητή προς το μέρος του.

Η επικοινωνιολόγος και ειδική αναλύτρια μη λεκτικής επικοινωνίας, Dr. Lillian Glass, μιλώντας στο Business Insider, τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί αφενός να δείχνει οικειότητα, αφετέρου όμως έχει την πρόθεση να φανεί ως κυριαρχικός έναντι του ατόμου που συναντά.
Τη χειραψία με τον Άμπε τη χαρακτηρίζει "γενναιόδωρη". "Ο Τραμπ προσπαθεί να δείξει πως συμπαθεί τον Ιάπωνα ομόλογο του και εκείνος ανταποδίδει τη συμπάθεια αυτή, όπως δείχνει η στάση του σώματος του", σημειώνει η Glass. Στην περίπτωση της Μέι, ο Τραμπ δείχνει πως τη σέβεται. Η Μέι είναι είναι μέσα στο πρωτόκολλο, τηρεί τους τύπους και ο Τραμπ δείχνει πως δεν την ξέρει αρκετά καλά για να γίνει περισσότερο διαχυτικός απέναντι της, ή "άξεστος" όπως τον έχουν χαρακτηρίσει αρκετά αμερικανικά media. Όπως σημειώνει η επικοινωνιολόγος, το σώμα του είναι ευθυτενές απέναντι στη Μέι και δεν την "παίρνει" προς το μέρος του.

Στην περίπτωση του Τριντό είχαμε μια θερμή χειραψία με τη διαφορά πως ο Καναδός "πρόλαβε" τον Τραμπ, απλώνοντας πρώτος το χέρι του στον ώμο του. Ο Τραμπ κάνει το ίδιο υποδηλώνοντας "φιλία". Στο οβάλ γραφείο ο Τριντό έγειρε πρώτος προς το μέρος του προέδρου των ΗΠΑ, κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός πως ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος από το επικοινωνιακό του επιτελείο.
Αντιθέτως, στη χειραψία με τον Ομπάμα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, με τους δύο άνδρες να δείχνουν πως δεν αποδέχονταν ο ένας τον άλλο. Παρότι τείνουν ο ένας προς τον άλλο, η μη συμπάθεια αποτυπώνεται στις εκφράσεις στα πρόσωπα τους. Υπάρχει ένταση και φαίνεται στα σφιγμένα χείλη.

Με τον Νετανιάχου, υπάρχει πάλι οικειότητα. Όσο μιλούσε ο Τραμπ τον κοίταζε και μετά τη χειραψία τον τράβηξε προς το μέρος του για να δείξει πως τον έχει στη δική του πλευρά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Neil Gorsuch, που θα καλύψει την κενή θέση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Εδώ, ο Τραμπ φαίνεται να τραβά τον Gorgusch δύο φορές προς το μέρος του, για να δείξει ότι τον εκτιμά αλλά και ότι τον φέρνει στο δικό του "στρατόπεδο".




πηγή:news247.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου