Πιο ρεαλιστικά avatars στο VR από την Google


H Google πειραματίζεται με τις αναπαραστάσεις των χρηστών του Virtual Reality με ακόμα πιο ρεαλιστικά avatars.

H Google έχει δημιουργήσει έναν τρόπο για την απεικόνιση ενός προσώπου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, μία εικόνα ενός προσώπου που θα προκύπτει από το σκαναρισμένο πρόσωπο ενός ατόμου σε συνδυασμό με την τεχνολογία εντοπισμού κίνησης από ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, όπως είναι το HTC Vive. Σύμφωνα με την Google και τα όσα αναφέρει στο επίσημο blog της, υπάρχει ελάχιστη καθυστέρηση μεταξύ του εντοπισμού της θέσης του κεφαλιού του χρήστη και της απεικόνισης σε περιβάλλον VR.

To τμήμα Google Research σε συνδυασμό με το Daydream Labs δημιουργούν μία τρισδιάστατη σκαναρισμένη εικόνα του κάθε χρήστη προκειμένου να μπορεί να μπει ένα ακόμα στοιχείο social networking στις virtual αλληλεπιδράσεις ενός χρήστη, αφού θα εμφανίζεται ένα πρόσωπο σε ένα avatar, στοιχείο απαραίτητο για να μπορεί να δείξει κανείς μερικά βασικά συναισθήματα, όπως είναι το χαμόγελο. Για να παραχθεί η εικόνα αυτή, χρησιμοποιείται ένα ειδικά τροποποιημένο κράνος, με ειδικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορεί να καταγραφούν κάποια από τα χαρακτηριστικά του χρήστη.

Η λύση που έχει παρουσιάσει η Google βρίσκεται ακόμα σε πειραματική εφαρμογή και δεν είναι διαθέσιμη προς χρήση σε περιβάλλον Virtual Reality.

πηγή
Σας άρεσε; Πατήστε...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου